Naar VenetiŽ vlieg je verweg het goedkoopst met Ryanair.  Zo vlieg je soms voor zo'n 60 euro (laagste prijs) heen en terug op diverse momenten met vertrek vanuit Zaventem of Charleroi.  Vluchttijd anderhalf uur.  Bij aankomst in Treviso neem je dan de bus naar VenetiŽ (Piazzale Roma) vanwaar je te voet naar de Giardini kan slenteren.  Ticket voor ťťn dag kost zo'n 25 euro, de Biennale is open van 10.00u tot 18.00u.

Blijf je langer (waarom niet ?) dan is onze suggestie een hotelletje buiten VenetiŽ omwille van de rust en vooral de prijs/kwaliteit.  Wij verblijven steevast in het hotel Villa Graziella in Marghera waar je in de zomermaanden zo'n 60 euro (kan licht variŽren) per nacht neerlegt voor twee personen.  Een busrit brengt je in een tiental minuten naar VenetiŽ.  Een combiticket  voor bus en vaporetto neem je vooraf bij een 'Tabacchi'.  Lekker eten doe je vlakbij dit hotel in 'Il Giardinetto'. 

Let wel op voor de obligate toeristenvallen, maar laat je bij langer verblijf toch eens verleiden tot een drankje met concert aan het San Marcopein, dat kost dan wel rond de tien euro maar met dat concertje erbij ben je onmiddellijk in een Venetiaanse (maar toeristische) sfeer...